Varkenshouderij

NL +31 (0)88 02 48 070
BE +32 (0)51 31 10 54

Vragen? Bel ons

Column: Proud to be a farmer

Toen ik voor 'Boer zoekt vrouw internationaal' in Canada door het boerenwalhalla reed, was ik erg onder de indruk. Natuurlijk van al die enorme boerenbedrijven, de hoeveelheid kippen, koeien, paarden en hectares akkerbouw. Ik was onder de indruk van de weidsheid en van de mogelijkheden die dit land de boeren biedt. Maar ik was vooral onder de indruk van de Canadezen zelf.

Als een Canadees in de supermarkt voor een schap met pakken melk of verse groenten staat, dan kijkt hij niet als eerste naar de prijs. Nee, hij kijkt of het product geproduceerd is door een boer uit Canada. Hij wil namelijk eten en drinken uit eigen land.

Na tien jaar ‘Boer zoekt vrouw’ heb ik heel wat boeren goed leren kennen. Ik heb de meest geweldige bedrijven gezien die zeker niet onderdoen voor een Canadees bedrijf. Ik heb mannen en vrouwen gezien die met passie fantastische producten produceren. Vers en van prachtige kwaliteit. De Nederlandse boeren doen het ondanks de vele regels in ons kleine land bijzonder goed.

Onze boeren zijn trots, maar ook bescheiden. Ze lopen niet te koop met hun bedrijf. ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’, hoor ik ze denken. Maar ik ben ervan overtuigd dat de Nederlandse consument, net als de Canadees, bereid is te kiezen voor een Nederlands product. Alleen moeten wij ze laten zien dat melk, eieren en vlees uit Nederland de beste keuze is. Dat het eten op je bord nog lekkerder smaakt als je weet dat het van onze eigen grond komt, geteeld door onze eigen eerlijke boeren.

Ik ben supertrots op jullie. En diep van binnen zit er in jou zeker ook een trotse boer. Ga je met ForFarmers en mij de uitdaging aan? Laten we samen de wereld zien hoe onmisbaar jullie zijn!? Het wordt hoog tijd. Wie doet er mee? Mail me: yvon@forfarmers.eu

Yvon

 

Yvon Jaspers en ForFarmers Nederland gaan komend jaar samenwerken. In 2014 trad Yvon op tijdens de ledenbijeenkomst van FromFarmers in Markelo. Daar werd ze geraakt door de betrokkenheid van de boeren bij FromFarmers én de onderneming ForFarmers en voelde zij de trots dat er in en over de sector heerst. Boeren mogen terecht trots zijn op hun bedrijf én op de mooie sector waarin ze werken. Maar, zowel Yvon als ForFarmers onderschrijven dat boeren dit echt meer mogen uitdragen. Vandaar dat deze samenwerking deel uitmaakt van de campagne “Proud to be a Farmer”.